+31 6 383 19890 info@shivascoaching.nl
Selecteer een pagina

Adoptienazorg

Ondersteuning bij adoptievraagstukken

Ik heb een laagdrempelige Community op Facebook aangemaakt voor mede-geadopteerden waar we samen kunnen zijn voor verbinding en versterking met, voor en door elkaar. Voel je welkom. Klik op de foto om jezelf toe te kunnen voegen. 

Ervaar je onrust en vraag jij jezelf ook wel eens af wie je nou daadwerkelijk bent? Waarom je doet wat je doet?

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat jouw achtergrond voor een invloed heeft op jouw gedrag, jouw patronen in bijvoorbeeld jouw werk, relatie of tot jezelf?

Geadopteerd zijn is meer dan opgroeien binnen een ander gezin in eventueel een ander land.

Het opgroeien in een omgeving waar je niet bent geboren, en waar je roots dus niet liggen, kan voor vragen zorgen.

Vragen zoals;

  • Wie ben je nou daadwerkelijk?
  • Waar kom ik vandaan?
  • Waarom doe je wat je doet?
  • Waarom voel ik me nou toch zo anders?
  • Waarom zit ik in die burnout? Hoe kom ik eruit?

Of misschien heb jij ook vaak het gevoel gehad dat je nergens bij hoort of misschien voel jij je in bepaalde situaties het 5e wiel aan de wagen?

Dat kan aanvoelen als een levenslange strijd die ontzettend veel pijn met zich mee brengt.

Onbegrip

Of vraag jij je af waarom je bepaalde onrust in je hoofd of lijf ervaart? Waarom je op zoek gaat naar je roots en/of jezelf om hopelijk te vinden wat je zoekt? Maar dan tegen de vraag aanloopt; Wat zoek ik eigenlijk? Welke verwachtingen heb je?

Waarom snappen mensen uit je directe omgeving niet wat je bedoelt en/of voelt?

Dat je meer bent dan een geadopteerd kind is een feit. De periode voor het moment van het daadwerkelijk afstaan, jouw adoptie, krijgt vaak geen aandacht, wordt niet begrepen of wordt (on)bewust vergeten. Terwijl dat ook behoort tot wie je bent als persoon. Vanaf de periode in de buik van je moeder, waar de basis is ontstaan, en dus veel verder terug gaat dan puur jouw geboorte zelf, hoort ook bij jou. Daar is jouw complete leven namelijk van start gegaan.

Bewustwording

Bewustwording zorgt voor inzicht in wat wel en niet werkt voor jou in een bepaalde situatie. Zo krijg je inzicht van je onbewuste processen voor zelfkennis.

Het herkennen en erkennen van dat wat er is in jouw omgeving maar ook in je lichaam. Bijvoorbeeld wanneer je stress ervaart of wanneer je geluk voelt. Dat kan zowel op je werk als in je relatie zijn.

Door het in kaart brengen van belemmeringen krijg je dat, wat jij lastig vindt, overzichterlijk en kan je daarmee aan het werk. Het accepteren doe je niet om anderen te vergeven maar om ruimte te creëren in en voor jezelf zodat je de last die jij op je schouders draag kan gaan verlichten.

Zo kom je dichterbij jezelf te staan wat je weer een gevoel van thuiskomen bij jezelf geeft.

 Wil jij ook die ruimte ervaren en dichterbij jezelf komen te staan? Leven met het gevoel van vrijheid zodat jij ook de rest van je leven het beste van je leven kan gaan maken? Je leeft maar één keer.

Hoe ik werk

Ook al ben ik echt heel bijzonder voor mijn ouders, toch ben ik ook een wereldwonder voor mijn biologische moeder en vader. En zij weten niet waar ik ben. Ik ben erachter gekomen dat ik mogelijk een kind ben, waarbij de procedure niet helemaal volgens de regels is gegaan. Dat maakt me eerst heel erg boos en ik begreep ik helemaal niks van. Maar die gedachte bracht mij in werkelijkheid niet verder dan boos zijn in mijn eigen velletje.

Tot enige jaren geleden ik door ziekte erachter kwam dat hoe ik mijn leven deed niet mijn manier was hoe ik mijn eigen leven graag wilde doen. Kortom, ik ging op zoek naar dat wat mij wel gelukkig zou maken en ging op zoek naar mezelf.

Zo heb ik de regie terug weten te pakken over mijn eigen leven. Ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen waarden die diep verstopt zaten in mijn genen. Het is nog steeds een reis van vallen en opstaan, maar door de aanleiding te erkennen, leren te accepteren en daarna vanuit liefde los te laten, kwam ik dichter bij mezelf, mijn echte identiteit, wat mij dat speciale gevoel van thuiskomen bij mezelf gaf.

Nu ik meer volgens mijn eigen waarden leef, ervaar ik veel meer rust en leef ik mijn eigen leven meer zoals ik dat wil. Zo kwamen er ook typische Indonesische kenmerken naar boven die gewoon al in me zaten waar ik geen weet van had.

 

Het terugvinden van jouw eigen persoonlijke waarden en eigenschappen ~die verstopt zitten in je genen~ zullen je helpen. Ze zullen je ondersteunen, samen met moed en doorzettingsvermogen, bij het gaan vinden van jouw eigen versie naar jouw mooiste eigen leven. 

Je bent van harte welkom

Ben je ook zo nieuwsgierig naar jouw antwoorden op jouw vragen maar kom je er zelf niet goed uit? Dan is hulp vragen vaak een spannende en zeker geen gemakkelijke keuze. Als ervaringsdeskundige begrijp ik dat volkomen. Voel je meer dan welkom wanneer je die stap probeert te nemen om over die drempel te stappen, ik help je graag.

Zoek jij een veilige laagdrempelige omgeving bij iemand die het ook heeft meegemaakt en dus vanuit ervaring met je mee kijkt, weet hoe het is en oprecht betrokken is, voel je vrij en welkom om desgewenst eerst kennis te maken. Dan kunnen we samen kijken naar wat ik je te bieden heb en of ik je kan helpen, maar ook of de klik er is. Ik help je vanuit oprechte liefde op weg naar het stap-voor-stap creëren van jouw eigen leven in vrijheid.