+31 6 383 19890 info@shivascoaching.nl
Selecteer een pagina

SHARON DE GROOT

Make the rest of your life the best of your life

Over Sharon

Wat leuk dat je benieuwd bent naar mij!

Ik, Sharon de Groot – Goudsmit geadopteerd uit Indonesië, neem je graag mee in mijn verhaal over wie ik ben en waarom, maar ook zeker hoe ik mijn eigen pad bewandel en voor mijn eigen geluk ga.

Sinds 2019 heb ik mijn eigen onderneming gespecialiseerd in het geven van advies, ondersteuning en begeleiding op het gebied van AdoptieNazorg, AD(H)D en Persoonlijke Ontwikkeling. Daarnaast heb ik ook intense liefde en passie voor mijn vak als Leefstijlcoach en BGN Gewichtsconsulent.

Mijn onderneming is voor mij de ideale manier en plek om mijn persoonlijke waarden en tevens mijn passies, ervaringen, persoonlijke ontwikkeling, mijn liefde voor sporten en lekker eten in te zetten en toe te passen.

Het is mijn missie om jou te bevrijden van het gevoel dat je geleefd wordt. Dat je datgene krijgt wat je verdient. Je bent goed zoals je bent. Door samen met jou bewustzijn te creëren en jouw kennis te verruimen rondom het zelf duurzame keuzes kunnen en durven gaan maken op het gebied van Voeding & Beweging en Mindset & Veerkracht, welke bijdragen aan een betere fysieke en lichamelijke gezondheid van jezelf en jouw omgeving.

 

De Switch

Als geadopteerd en tweede generatie oorlogsslachtofferskind, weet ik als geen ander hoe het voelt om in verwarring te zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn leven meerdere malen in een burn-out ben beland wat mij gemotiveerd heeft op zoek te gaan naar wie ik nou daadwerkelijk ben. Dat heeft me gebracht daar waar ik nu ben, daar waar ik graag naar toe wil maar ook dichterbij mijn eigen identiteit.

Tot enkele jaren geleden ben ik werkzaam geweest als officemanager, maar kwam erachter dat ik niet alleen jarenlang aan het overleven was in mijn werk maar ook in andere contexten van mijn leven, door verschillende overlevingsstrategieën in te zetten.

Ik voelde me gevangen in mijn eigen leven en wilde graag gaan leven in volledige vrijheid.

Mijn leven in 4 stappen

Nabij Haarlem is de plek waar ik al 13 jaar woon. Geboren in Indonesië en opgegroeid in Mijdrecht.

Mij kan je wakker maken voor zure bommen van Kesbeke, boeken over persoonlijke ontwikkeling en een goede workout in de sportschool

Van een ondersteunende functie als officemanager naar een zelfstandige onafhankelijke ZZP-er in mijn eigen praktijk.

De zoektocht naar mezelf omvat het (onder)zoeken van mijn (biologische) roots, maar ook het dichterbij mezelf staan zodat ik altijd kan thuiskomen bij mezelf.

Pas als je met jezelf een liefdevolle relatie aangaat en voor jezelf zorgt, kan je dat ook doen voor anderen.

Moed

Om meer vrijheid te ervaren, op onder andere het gebied van werk, ben ik voor mezelf begonnen met mijn eigen onderneming waar ik de mogelijkheid wil creëren om mijn persoonlijke waarden en tevens mijn passie, persoonlijke ontwikkeling, in te zetten en toe te gaan passen.

Mijn eigen bedrijf runnen omvat, in mijn ogen, alle uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en vooral verder groeien buiten mijn comfortzone.

Naast persoonlijke ontwikkeling, kwetsbaarheid & empathie als belangrijke persoonlijke kwaliteiten zijn mijn kernwaarden;

 • veiligheid (vertrouwen)
 • verbinding (betrokkenheid)
 • kwaliteit (persoonlijke aandacht en oprechtheid).

Mijn motto is;

Ga je dromen achterna & zie kansen in de tegenslagen van het leven (Steve Jobs)

Leuke feitjes

En dan was dit een korte versie van mijn story. Tijd voor wat andere leuke feitjes over mij smile

 • Ik ondersteun, begeleid en enthousiasmeer jou graag;
 • Voor mij is vrijheid; leven zonder enige belemmering in alle contexten van het leven;
 • Ik sta positief in het leven
 • Ik ben een introverte vrouw. Ik laat graag mijn batterij alleen op met bv een boek op de bank;
 • Ik heb een geregistreerd partnerschap met een echte mug;
 • Ik hou niet van bellen, gebruik eerder whatsapp, maar kan wel uren kletsen wanneer ik samen met een vriendin ben;
 • Ik word heel blij van muziek, met name oldies uit mijn jeugd;
 • Ik vind mezelf kwetsbaar laten zien heel erg lastig maar oh zo mooi;
 • Ik hou van lekker eten en koken, maar laat me graag verwennen met een 6-gangendiner;
 • Ik heb een schatkist aan overlevingsmechanisme, waarin pleasen en mezelf opzij zetten in de top 3 staan;
 • Ik probeer geen verwachtingen te hebben, zodat ik ook niet teleurgesteld kan raken.
 • Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van adoptie, overgewicht, AD(H)D en burn-outs;
 • Ik ben gek op augurken, alles met jalapenos en kaasfondue;

Je hebt nu een kleine indruk van mij wie ik ben en waar je mij wakker voor kan maken. Op Instagram deel ik stukjes van mijn pad welke ik bewandel en wat mij in mijn dagelijks leven bezig houdt. 

Ik ben, uit oprechte interesse, nieuwsgierig naar wie jij bent. Waar ik je mee kan helpen op het gebied van het verkrijgen van bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen, meer structuur/rust in je leven of meer richting in jouw zoektocht naar wie jij nou daadwerkelijk bent. 

Ik ben benieuwd naar jouw struggles en of ik je kan ondersteunen in het zoeken naar hoe jij er het beste mee om kan gaan. Een oplossing die bij jou past en daarom ook goed vol te houden is, zodat jij ook jouw leven in volledige vrijheid kan gaan doen. 

 

Ondersteuning

Ik help je graag op weg naar een leven in vrijheid om de rest van jouw leven het beste van jouw leven te maken.

Ben je op zoek naar dat ene duwtje in de rug waardoor het je gaat lukken om grip te krijgen op je eigen leven? Stuur me dan een e-mail voor een kennismakingsgesprek met mij.

Ik sta te popelen om je te ontmoeten en samen met jou op zoek te gaan naar een oplossing die voor jou goed werkt.

Liefs